BALETNA AKADEMIJA

Baletna akademija Antona Bogova

 

Baletna akademija Antona Bogova je ustanovljena z željo približati balet otrokom že v predšolskem in šolskem obdobju. Naš cilj je dati vsakemu otroku priložnost za razvoj samozaupanja, drže, koordinacije gibov ter razvoj njegove muzikalnosti in plesne ustvarjalnosti v zabavnem in spodbudnem, a hkrati visoko profesionalnem okolju.

Želimo izkoristiti vrhunsko umetniško znanje ter izkušnje naših učiteljev za poučevanje baleta ter razvoj nadarjenih učencev na najvišji profesionalni ravni.

Baletna akademija Antona Bogova je vzgojno-izobraževalna ustanova s področja klasičnega baleta, ki je poimenovana po mednarodno priznanem baletniku in baletnem prvaku Baleta SNG Maribor. Njen namen je približati baletno umetnost otrokom že v predšolskem in šolskem obdobju ter popularizacija klasičnega baleta med odraslimi, ki iz takšnih in drugačnih razlogov niso bili deležni baletne vzgoje. Naš cilj je dati vsakemu otroku in odraslemu posamezniku edinstveno priložnost za razvoj samozaupanja, drže, koordinacije gibov ter razvoj njegove muzikalnosti v zabavnem in kreativnem, a hkrati visoko profesionalnem okolju, ki ga sooblikujejo baletni pedagogi s svojimi bogatimi izkušnjami in posluhom za potrebe mladih. Vrhunsko umetniško znanje ter izkušnje naših učiteljev za poučevanje baleta želimo prenesti na mlajše generacije ter tako omogočiti kontinuiran razvoj nadarjenih učencev na najvišji profesionalni ravni.