Christian Popovici

Mihai Cristian Popovici

Po uspešno končani diplomi na srednji baletni šoli v mestu Cluj-Napoca v Romuniji se je za sezono in pol zaposlil v baletnem ansamblu Romunskega narodnega gledališča v Cluju. Leta 1997 se je odzval povabilu SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je postal član baletnega ansambla.

Sodeloval je v številnih baletnih predstavah SNG Opera in balet Ljubljana (Coppélia na Montmartru, Trnuljčica, Labodje jezero, Ukročena trmoglavka, Navihanka, Hrestač – Božična zgodba, Romeo in Julija, Pokrajina misli, Arhitektura tišine, Jin in Jang. V Don Kihotu je plesal toreadorja. Nastopil je tudi v mnogih opernih predstavah lot La Traviata, Vesela vdova, Cigan baron, Netopir, Ples v maskah Don Kihot.

Novembra 2007 je postal član SNG Opera in balet Maribor, kjer je plesal v predstavah Pepelka (učitelj plesa), Hrestač (ruski ples in oče), Giselle, Labodje jezero, Bajadera, Grk zorba, Don Kihot (Toreador), Romeo in Julija, Carmen, Peer Gynt in Stabat mater. Sodeloval je tudi v mnogih opernih in v dramskih predstavah.

Z Akademijo Antona Bogova sodeluje od leta 2015.