Osnovna stopnja

Osnovna Stopnja

PRVI RAZRED
Program je namenjen otrokom, ki ob vpisu (do 1. septembra vsako leto) dopolnijo vsaj 8,5 let.

Prvi razred predstavlja začetni nivo predprofesionalnega klasičnega baletnega treninga in nadgrajuje osnove, ki jih izvaja baletna pripravnica, pri tem pa daje poudarek osnovnim elementom pravilne (ravne) drže, prenosu teže med izvajanjem različnih vaj, izvajanje ozkih, srednjih in širokih poz. Ta raven se zaključi z osnovnimi koraki baletnega allegra. Ta stopnja je izredno pomembna predvsem zaradi vzpostavitve čvrstega temelja, na katerem bazira ves nadaljnji trening.

Obveznosti:

Dva termina baletnega razreda na teden (tri šolske ure na teden). Učenci prvega razreda so vabljeni k vpisu dodatnega baletnega programa ali dopolnilne dejavnosti po lastni izbiri.

DRUGI RAZRED
Program je namenjen otrokom, ki ob vpisu (do 1. septembra vsako leto) dopolnijo vsaj 9,5 let.

Drugi razred nadaljuje delo z osnovami, ki sta jih uvedla baletna pripravnica in prvi nivo (razred) baletnega treninga. V tej fazi se nadaljuje razvoj stabilnosti in ravnotežja (fr. aplomb) v kombinaciji s četrt in demi-pointe. Začenja se izvajanje vaj s četrt- in polobrati na celotnem stopalu. Obseg osnovnih korakov se povečuje, s poudarkom na povezovanju korakov in ob večkratnih ponovitvah. Prav tako poteka intenzivno delo na koordinaciji vseh delov telesa hkrati. Tempo za izvajanje osnovnih korakov se postopoma povečuje.

Obveznosti:

Dva termina baletnega treninga na teden (tri šolske ure na teden). Učenci drugega razreda so vabljeni k vpisu dodatnega baletnega programa ali dopolnilne dejavnosti po lastni izbiri.